Meiltä saatavilla luonnonkosmetiikkaa ja ekologisia tuotteita.


Vehnänorasjauhe, luomu

Luomulaatuinen, miedon makuinen ja erittäin helppokäyttöinen vehnänorasjauhe

11,00 €
Tuotekuvaus

Vehnänorasjauhe on klassinen viherjauhe, jonka suosion juuret ulottuvat kymmenien vuosien taakse. Luomulaatuinen, miedon makuinen ja erittäin helppokäyttöinen vehnänorasjauhe.

Vehnänoras on vehnäkasvin jauhettua lehteä, joka on kerätty kasvin ravinnetiheimmässä vaiheessa, nuorena oraana, jolloin ne eivät ole vielä ehtineet kasvaa täyteen mittaansa ja tuottaa viljaa (siemeniä). Nuoret oraat eivät sisällä lainkaan gluteenia sillä varastoproteiineja, kuten gluteenia alkaa erittyä vasta kasvin myöhemmässä kasvuvaiheessa. Orasjauheet soveltuvat siis erinomaisesti myös keliaakikoille!

Kasvit kasvavat talvella hitaasti, varastoiden itseensä ravinteita ja lopulta 15-25 cm mittaiset oraat kerätään kasvin entsymaattisen aktiivisuuden ollessa korkeimmillaan. Tässä vaiheessa kasvuaan kasvi keskittää kaiken energiansa pienten oraiden muodostamiseen. Tämän jälkeen sama asia kohdentuu siementen eli viljojen muodostamiseen. Liian myöhään tapahtunut keruu heikentää oraiden ravinteellisia ominaisuuksia.

Venhänorasjauhe soveltuu hyvin veden, erilaisten viherjuomien, mehujen ja smoothieiden joukkoon vihreäksi terästykseksi. Viherjauheiden maku voi kuitekin joidenkin suuhun tuntua aluksi vahvalta. Tähän apuna voit hyödyntää happamia sitruksia, kuten vaikkapa sekoittaa tilkkanen sitruunamehua viherjuoman sekaan. Yhdistele viherjauheiden ja -tablettien kanssa aina myös hyviä öljyjä ja/tai rasvoja, kuten laadukasta ja herkullista oliiviöljyä. Myös rasva peittää kitkerää makua ja parantaa rasvaliukoisten yhdisteiden imeytymistä. Kokeile viherjauheita rohkeasti myös ravinnerikkaiden salaatinkastikkeiden valmistamisessa yhdessä sitruunamehun ja laadukkaan oliiviöljyn kanssa.

Säilytä vehnänorasjauhetta huoneenlämmössä tiiviisti suljetussa pussissa tai purkissa.

Suositeltava vuorokausiannos: kuten muidenkin viherjauheiden käyttö, myös vehnänorasjauheen käyttö suositellaan aloittamaan maltillisesti, noin ¼ teelusikallisesta. Nosta tämän jälkeen annostusta hiljalleen suositeltuun 1-2 tl vuorokausiannostukseen kehoa kuunnellen.

Luomu, gluteeniton, maidoton, vegaaninen, GMO-vapaa. Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.

Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja heraproteiinia (maidosta). 

Ainesosat:

Vehnänorasjauhe