Ekohoitola ​Norah
  • Etusivu
  • Ekopuoti
  • Palvelut
  • Ryhmät
  • Kansanparantaja
  • Yhteystiedot
    • Sähköinen Ajanvaraus
  • Mikä ihmeen ekokosmetologi?
  • Blogi
elämää

ruohonjuuri-

​tasolla

Mitä tänään syötäisiin?

16/10/2017

0 Comments

 
Sana ruoka käy joka päivä huulillamme. Sivuutamme aihetta monessa eri tilanteessa. Se on myös elinehto, jota ilman emme voi elää. 
Ruoka jopa säätelee arkeamme, ja rytmittää päiväämme. 
Ruoka antaa meille sen ihanan tekosyyn kokoontua yhteen ja nähdä ystäviä. 
Ruoka toimii suurena nautinnon antajana. Se lohduttaa heikkona hetkenä ja sen avulla voimme palkita itsemme onnistuessamme. 
Ruoka on kuin taidetta, juuri silloin kun ruuan maku ja esteettisyys kohtaavat toisensa. 

Ruoka on varmasti myös yksi niistä asioista, josta löytyy kasapäin toisistaan eriäviä mielipiteitä. Kiistelyn aiheena on niin ravintosuositukset kuin ruuan terveellisyys, ruokailutavoista puhumattakaan. Tänä päivänä löytyy  jos jonkinlaista ruokaan liittyvää asiantuntijaa, jotka tarjoavat ohjeitaan sekä suosituksiaan herkästi jokaiselle apua haluavalle. Usein myös me tavalliset tallaajat saavuttaessamme ruoan avulla hyvää oloa luennoimme helposti aiheesta muillekin (ketkä nyt vain sattuvat istumaan kuulo etäisyydellä) aivan kuin jonkin "henkisen herätyksen” saaneena.

Ruoan puhtauteen sekä kotimaisuuteen kiinnitämme enenevissä määrin huomiota. Kokeilemme uudella innolla myös harrastus pohjalta "omavaraisuutta". Milloin kenenkin pihan perällä kasvaa perussalaatista vieraampaan viinirypälelajikkeeseen asti. 
​
Meitä ruoanlaittajia löytyy monenlaisia. On intohimoista kokkaajia, arjen keittäjiä aina valmisruokien lämmittäjiin asti. Ruoanlaittoon vaikuttaa myös mielialamme, vireystasomme, kiire ja ennen kaikkea NÄLKÄ. 

Miten usein itse ainakin pyöritän niitä muutamaa ruokalajia päivästä toiseen ja välillä olen jopa helpottunut, kun päivän ruokaohjelma on kuitattu Hesesafkalla. Toisaalta välillä on ihanaa uppoutua ruoanlaittoon ja kokeilla jotain ihan uutta reseptiä tai raaka-ainetta (vielä kun saisi lapset innostumaan uusiin kokeiluihin...).

Joukkoomme mahtuu nykyisin jos jonkinlaista ruoka-aineen välttäjää. Olkoonpa välttelyn syynä sitten hurjassa kasvussa olevat ruoka-aine allergiat, oma terveys, laihduttaminen, ideologia, elämänkatsomus tai vain pelkkä trendi-ilmiö.  Ruokaa tehdessä isommalle porukalle saakin olla tarkkana, että kaikki ruoka-aine rajoitteet tulee huomioiduksi.

Uskon, että olemme myös ruokailijoina sekä ruuan tarvitsijoina yksilöitä, jolloin hyvän ja oikeanlaisen ruoan antamiseen tarkkoja kriteereitä tai rajoja on lähes mahdotonta antaa, sillä se mikä on toiselle hyvä ja välttämättömyys voi toiselle tuoda aivan toisenlaisia tuntemuksia.  



Picture
0 Comments



Leave a Reply.

    kuka olen...

    Luontoa rakastava, elämää tarkkaileva käsillä tekevä nainen, joka yrittää löytää elämästä ne pehmeät kulmat.

    Arkisto

    May 2019
    April 2019
    February 2019
    January 2019
    December 2018
    November 2018
    October 2018
    September 2018
    August 2018
    July 2018
    June 2018
    May 2018
    April 2018
    March 2018
    February 2018
    January 2018
    December 2017
    November 2017
    October 2017
    September 2017
    August 2017
    July 2017
    June 2017
    May 2017
    April 2017
    March 2017
    February 2017
    January 2017
    December 2016
    November 2016
    October 2016

    kategoria

    All

    RSS Feed

EKOHOITOLA NORAH

Ekokosmetologi - Ekomeikkaaja
Noora Härmä

Kansanparantaja
Jussi Härmä
​
Ihoden Kylätie 86
​27320 Ihode


hoitolanorah2015@gmail.com
www.ekohoitolanorah.fi
Puh: 050 505 9779 (Noora)
​050 505 9797 (Jussi)
Picture
Picture
Picture
Picture
  • Etusivu
  • Ekopuoti
  • Palvelut
  • Ryhmät
  • Kansanparantaja
  • Yhteystiedot
    • Sähköinen Ajanvaraus
  • Mikä ihmeen ekokosmetologi?
  • Blogi